söndag, januari 10, 2016

Allt ni behöver veta om Cyanogenmod!

Cyanogenmod! Ett av de mest använda och uppskattade custom ROM av Android. Inte något som så många har hört talas om, eller vill försöka sig på att fixa, men när det väl sitter på telefonen är det väl värt det. Android har sedan länge varit väldigt öppna med sina mjukvaror, de låter gärna folk arbeta fritt och skapa annorlunda modeller av deras operativsystem. Vissa bättre, vissa sämre. Cyanogenmod är ett av dem bättre. Det bästa sättet man kan beskriva den på är att säga att det är som standard Android, fast på steroider. 

Insidan som räknas;
Det många letar i en telefon är bra prestanda och bra batteritid. Detta beror självklart på vilken processor och vilket batteri som sitter i telefonen, men det kan också påverkas mycket beroende på vilket operativsystem du kör! Utan att ändra för mycket så har Cyanogenmod tagit det bästa optimeringarna ifrån Android och filat på dem lite extra. När man väl har operativsystemet på mobilen så verkligen känner man skillnaden. 
Ett så kallat benchmark test, testar prestandan. Desto högre värde desto bättre.Men utsidan är viktigt också;
Det är inte någon stor synligt skillnad på Cyanogenmod och stock Android i uppbyggnaden. Samma stilrena interface. Det som varierar är att CM har valt att slänga in lite möjligheter för teman, som är väldigt kul att hålla på med! Man kan mixa och matcha hur mycket man vill. Ta typsnittet ifrån ett tema, boot animation från ett annat och bakgrundsbild och färgtema ifrån ett tredje. Det finns dessutom ett hav med teman i Google Play Store att välja bland.
Frekventa uppdateringar;

Det finns designade operativsystem till många olika telefonmodeller och med tanke på hur fort och ofta det kommer ut nya uppdateringar och buggfixar till alla de olika versionerna är det lätt att tro att Cyanogenmod är ett större företag. Men det är bara en stor community med entusiaster som älskar detta. Detta är ett projekt som drivs av ett brinnande intresse och inte pengar.

Intresserade?

Om ni känner er nyfikna att lära er mer och till och med testa installera på detta operativsystem på er telefon, kolla in våran guide till hur man flashar Cyanogenmod.
Om ni ännu inte känner er övertygade, läs gärna igenom recensioner och feedback bland CMs attest eller på deras Google+ tråd.