onsdag, januari 13, 2016

5 saker du inte visste om din iPhone


Apple är ett enormt företag. Flera hundra tusentals personer i Sverige går dagligen med en iPhone i sin byxficka, men det finns mycket som många inte lägger ner tid att kolla på. Mycket små funktioner som är smidiga är svåra att hitta, men vi tänkte lista 5 stycken av dessa idag, så ni kan få ut lite mer utav er lur!

LED flash

Det kan vara svårt att hålla koll på när man får ett mail, eller ett sms om man inte har mobilen på sig, utan t.ex på bordet. Då kan det vara bra att knäppa på LED flash! En liten lampa som blinkar när ni får ett meddelande.
Gå till settings, sedan till general, klicka på accessibility, scrolla tills ni når hearing, klicka då i LED flash for alerts.

Valfria vibrationer

Det finns mycket inställningar för vibrationer. Ni kan t.ex göra så det vibrerar i ett visst mönster med en viss intensitet för en viss app eller kontakt. Då behöver ni inte ta upp telefonen för att veta vad ni fick för notis!
Gå till settings, sen till sound, ringtone, vibration. Välj sen att skapa en ny vibration och ändra den som ni vill!

Dela vart du befinner dig

Om ni är oroliga på vägen hem, eller helt enkelt bara vill att någon ska ha koll på vart ni är så går det. Från meddelandet med personen i fråga, klicka uppe i högra hörnet på Details. Där finns en sektion som heter Location, där kan ni antingen skicka eran nuvarande plats eller välja att dela (share) eran plats, vilket gör att personen kan se vart ni befinner er i antingen en timme, en dag, eller så länge ni vill.

Medicinsk information

Om ni någon gång skulle vara med i en olycka, så kan det vara bra för dem i runt att veta saker om dig. Blodtyp, hälska, allergier, vikt, höjd, etc.

Gå in på appen health, sedan till Medical ID. Därifrån fyller ni i all information. Sedan kan ni se detta om ni går via Emergency call, då telefonen är låst.

Se er signalstyrka

Visst har ni ibland förargligt glott länge på den laddande youtube-filmen, trots att ni har 3/5 prickar i täckning? Så varför inte se det i faktisk täckning istället!

Om ni går till er dialer, ring till följande nummer; *3001#12345#*. Ni kommer då komma in i något som heter Field Test, vilket ni kan strunta helt i. Kolla bara uppe i vänstra hörnet, då prickarna ersatts med ett värde (t.ex -95). Detta indikerar hur stark täckning ni har. Det är alltid på minus, och ju närmre 0, ju bättre. Bästa möjliga täcknig är -40 medans sämsta är -130.