torsdag, januari 07, 2016

5 funktioner på Nexus 6P du inte visste om


Nexus 6P är en grym telefon, men när det kommer till vissa funktioner som finns i telefonen, undrar vi varför Google har valt att gömma dem så väl. Här är 5 funktioner på Nexus 6P du inte visste om!

Backa upp appar till Drive

Trött på att hela tiden installera och konfigurera appar varje gång du byter telefon eller nollställer det? I Google Drive kan du backa upp all din data, inklusive inställningar i appar:

Google Drive > Settings  > Back up and reset > Back up my data

Notifikationsljus

Av någon anledning så har inte Nexus 6P inte notification light på automatiskt från början. Du vet, den lilla LED lampan som blinkar när något på din telefon händer, till exempel att du får ett SMS. För att slå gång funktionen igen är det bara att:

Settings > Sound & notification > Pulse notification light


Störande samtal

Alla har vi någon vi stör oss på, vare sig det är mormödrar som kallar dig för djurplågare eller försäljare som vill sälja dig tvättmedel så är det så att du oftast inte vill prata med dessa individer. För att skicka denna (eller dessa) kontaktar direkt till din voicemail gör du såhär:

Gå till kontakten du vill blocka > edit > all calls to voicemailStäng av suggestions i Google Launcher

En av de mindre uppskattade nyheterna i Android 6, verkar vara baren längst upp som tipsar dig om 4 appar appar, istället för att scrolla ner och hitta dem. Jag finner denna funktion ganska bra, men många gillar den inte, så för att stänga av den gör du såhär;

Långtryck på startskärmen > settings > slå av app suggestions


Visa alla dina filer

Är du intresserad av att se alla dina filer utan att ladda ner en filhanterare? Nexusen har faktiskt en inbyggd, en gömd sådan. Den ligger nämligen inte bland dina appar.

Settings > Storage & USB > Swipa upp > Klicka på explore

-

Och det var fem funktioner som du förhoppningsvis inte visste om. Hoppas du har lärt dig något och lämna gärna en kommentar för frågor. Läs mer om Nexus 6p här!