söndag, december 20, 2015

Tips: visa batteriprocent i Android 6


Häromdagen nämnde vi 40 populära appar som kan försämra ditt batteri i din smartphone, vi fortsätter idag på batterispåret för alla er med Marshmallow!
Att se hur många procent kvar ditt batteri i statusbaren är en så simpel grej, men ändå så bekväm. I vanilla Android finns inte denna funktion konstigt nog, då nästa alla tillverkare tillverkare av smartphones har lagt in denna funktion som standard i deras gränssnitt.

I och med Android 6.0 Marshmallow blev det ändring på detta dock. Det finns en omväg att gå för att kunna se hur många procent du har kvar att ditt batteri. Men det är relativt lätt och tar max några minuter för den som är ovan med ren Android. Så har du en Nexus 5x eller 6p kanske du vill prova detta tips.

För att kunna göra detta måste du först ange dig själv som utvecklare för telefonen. Gör så här:

Inställningar > Om telefonen > Klicka på "version" 7 gånger

När detta är gjort korrekt ska du få upp ett meddelande som säger att du nu är utvecklare (you are now a developer). När du nu går tillbaka i inställningar ska du nu fått ett till menyalternativ som lyder "utvecklaralternativ".


När detta är avklarat måste du aktivera System UI, för att komma åt dessa inställningar som är gömda. För att komma åt dem ska du dra ner notifikationsmenyn och trycka samt hålla inne symbolen för inställningar som ligger näst längst uppe till höger i minst 5 sekunder. 
När du sedan släpper knappen ska du få en bekräftelse som säger att "inställningar för systemgränssnitt” har lagts till.

Och slutligen för att aktivera denna funktion behöver du bara gå till inställningar för systemgränssnitt som ligger under inställningar. När du klickar där kommer du få upp en varning. Klicka på ok och gå vidare. Aktivera funktionen att procent ska visas för batteriet: ”Visa inbäddad batteriprocent” och du är klar.

Hoppas detta tips har hjälpt dig.