måndag, december 07, 2015

Nytt kommentarsystem


Idag rullar vi ut en ny kod med ett helt nytt kommentarsystem. Det är en tredjepartslösning från Disqus. Disqus är en av världens största tillhandahållare av kommentarsystem som låter användarnamn kommentera och diskutera med varandra, man kan även rösta upp kommenterar och ner dem, beroende på hur bra man tycker dessa är.

Nu har vi inte fått så jättemånga kommentarer här på Typ Android (än ;)), men vi ser det självklart som ett bra tillskott och ett steg framåt.


Det som är bra med Disqus är att de flesta sidor som använder sig av någon form av kommentarsystem använder just Disqus. Du behöver alltså bara ett konto för att integrera med andra läsare och skribenter oberoende på vilken sida du är på.

När vi satt och kollade över vad för system vi kunde ha kom verkade Facebook bäst först. Facebook har ett eget system för att tillåta kommentarer. Men med tanke på vårt namn och målgrupp så kändes det mer naturligt att gå med Disqus. Du kan logga in med Facebook, Google+ samt Twitter. 

Som bilden ovan också visar så kan du se fler diskussioner som finns på sidan att ta del av. Alla ändringar vi gör på sidan skriver vi inte om på det här sättet. Men vi offentliggör alla på våran changelog.