onsdag, december 02, 2015

Googles Santa Tracker är här


Precis som förra året har Google släppt en julkalender. I år kan du följa tomten från hans semester, till Nordpolen, och sen till ditt hus den 24e / 25e december. Vad som är nytt för i år, är att vi får en officiell app där vi finner flera små minigames med bland annat stöd för Google Cardboard, en nedräknare till julafton samt några nya urtavlor med jultema för din smartklocka. När julafton väl är här kan du följa jultomten live på Google Maps.

Något annat som är nytt för i år med är att du kan fråga Google (desktop och Now) en del frågor, till exempel om du frågar "var är tomten just nu i världen" får du svaret att han är hos Norad. Andra frågor är vad hans riktiga namn är, hur gammal han är och vart hans exakta hemadress är.


Så här säger Google själva:

"På julafton tänker vi stolt visa upp jultomtens instrumentpanel, den teknik som ligger bakom hans släde under hans färd runt världen. Vi har fått denna förhandsglimt från en av jultomtens många utvecklarnissar, som arbetar dag och natt på Nordpolen för att hjälpa jultomten att förbereda sig för sin stora dag. Med jultomtens instrumentpanel – som visar upp det senaste och bästa av tekniken bakom Google Maps och slädar – kan du följa var han är i världen och även läsa lite mer om de platser han besöker längs vägen.

Våra vänliga nissar har även bjudit in dig att utforska jultomtens by medan jultomten gör sig redo för sin färd. Så utforska den! Du kanske hittar något roligt att göra och träffar på några intressanta nissar."
Du kan besöka Googles julkalender här#JUL