tisdag, december 15, 2015

Facebook slaktar fotosynkning!


Brukar ni ta bilder via Facebook? Till exempel till en status, eller för att skicka till era vänner via Messenger? Det gör i alla fall vi på TypAndroid; Och när vi fick reda på på detta blev vi ganska besvikna. Det Facebook kommer göra är att stoppa all fotosynkning till standardgalleriet i mobilen. T.ex, du kommer inte kunna ta en bild via Messenger och spara den till ditt galleri. Då måste du spara den till Moments för att sedan spara ner den till galleriet. Med andra ord så har du två gallerier att hålla reda på, istället för ett.

Principen med Moments är väldigt lik den redan finns på Google Photos, vilket egentligen gör Facebook Moments helt värdelös för Photos-användare. Dock så kan jag mycket väl tänka mig att det fungerar utomordentligt till dem som vill ha en simplifierad version.Det som Moments gör är att alla foton du tar på ett event, till exempel en fest, en semester, ett bröllop, allt ska sparas och synkas i en mapp tillägnad just det eventet. Mappen delas med alla på eventet (som har Moments) så alla kan komma åt allas bilder samt synka sina egna. Detta var precis vad Google gick ut med i sin Keynote i slutet av September 2015.


Personligen skulle jag rekommendera Google Photos, då den gör allt detta plus mer. Samt att du kan använda den som standard-galleri. Men då Facebook verkar tvinga på oss att använda Moments för att spara våra bilder tagna via deras appar så verkar det som att vi får bita i det sura äpplet och anpassa oss.

Jag kan bara anta att Moments kommer fungera på samma sätt som Google Photos ansiktssökning fungerar, då det är en funktion som de lovat ska finnas.