fredag, december 18, 2015

Android 6.1 får splitscreen


Ett par utvecklare hittade funktioner för att köra två appar samtidigt, när Android 6.0 fortfarande var i betastadiet. Funktionen kom dessvärre aldrig med i den färdiga versionen av Marshmallow, tyvärr. Men ett rykte från Ubergizmo säger att splitscreen funktionen kan komma med Android 6.1 till sommaren.

Det är ett sent datum kan man tycka, och det kommer antagligen bara vara Nexus-enheterna som kommer hinna ta del av uppdateringen. Många tillverkare kommer antagligen satsa direkt på Android 7, om det nu kommer ut 2016.

Dessvärre tror många att det inte blir någon uppdatering till Android 6.1, utan Google kommer vilja hoppa direkt till Android 7, och det betyder att uppdateringen ligger en 9-10 månader bort. Detta skulle vara väldigt välkommet då vi äntligen kan få känna av den sanna känslan av multitasking. Speciellt på Pixel C som ska agera som en liten laptop. Fast självklart skulle vi vilja se funktion idag.Det är inget sagt ännu om detta bara gällar vissa enheter, som plattor eller om det kommer till telefoner med.

Splitscreen är dock inget nytt i Android-världen. Samsung har modeller som haft splitscreen i flera år nu. Dessutom har senaste Apple Pro samt LG-telefonerna har även detta.