tisdag, november 24, 2015

Guide: Google Photos ansiktssökning


I våras presenterades Google Photos. En älskad tjänst som låter dig effektivt synka bilder och filmer säkert mellan dina enheter. Upp till 16MB stora bilder och filmer tagna i 1080p lagras gratis. Vill du ha filerna i större format än vad som tillåts kan du använda dig av ditt Google Drive konto.

När Google släppte Photos presenterade de en eller två funktioner som bara är till för användare inom USA. Detta var bland annat ansiktssökning. Där Photos använder sig av teknologin bakom Google bildsökning på webben. Appen känner alltså igen ansikten och sorterar in de som personer i sig, som du sedan efter kan namnge. Om du följer våra enkla steg för du ska kunna ta del av denna användbara funktion redan idag.

Det första du ska göra är att tanka hem appen Google Photos, vilket jag redan antar att du har gjort såklart. Sen ska du på din enhet gå till inställningar > appar > Google Photos > och klicka på rensa data (clear data).Efter detta ska tanka hem en app som ändrar din VPN. Som om du använder en tjänst för just detta kan du använda dig av det, men om du vill göra det lätt för dig som jag gjorde, ladda då hem Tunnel Bear i Google Play. Starta appen med vad allt du måste göra för att komma in. Ange att du befinner dig i USA. Var noga med att appen talar om för dig att du din VPN är inställd på USA.

Starta nu Google Photos igen och gå till inställningar. Nu har du fått en ny inställning som du ska slå på som heter "Gruppera liknande ansikten" (Group similar faces). Och där har du det. Detta behöver bara göras en gång på en enhet, sen funkar det över alla dina enheter och även på webben, (ge den någon timme bara söka igenom alla ansikten innan du kan göra detta). För att det funkar ska du trycka på förstoringsglaset längst ner till höger. Och People bör dyka upp längst upp, som du sedan kan namnge hur du vill. Smeknamn eller från dina kontakter.

Hoppas detta tips har hjälpt dig.