torsdag, december 10, 2015

Test av Mi Fit Band


Xiaomi är ett kinesiskt bolag som styrs av förre detta Googles vice VD Hugo Barra. Tillverkaren gör inte bara telefoner, utan även en hel del hemelektronik med. Bland annat Mi Fit.
Jag fick tag på en Mi via en kinesisk återförsäljare och betalade hela 300kr för enheten. Vad originalpriset ligger på kan jag inte svara på. Men som du kanske förstår är det ett ganska bra pris för en stegräknare.

Mi Fit är en liten dongel du trär in i ett armband, eller halsband. Jag hade ett armband, och jag måste tyvärr medge att det kanske inte var den ultimata kvalitén på bandet i sig. Det var nån form av gummiplast som sprack efter några månader. Visst du kan köpa ett nytt band för en billig peng, men jag tycker inte att det är acceptabelt. Hade gärna betalat lite mer för att få bättre kvalité.


Jag hade mitt band på bland annat på Bråvalla, Sveriges största festival. Där jag gick på en spelning med mycket liv i. Det var trångt och sjukt mycket folk. Och mitt i moshen känner jag hur min arm känns tom. Då har dongeln poppat ur sitt band. Jag hittade den ganska snabbt, vilket var amazing. Men det som var mer amazing var att den var helt söndertrampad med repor och bucklor, men den funkade fortfarande! Om bara bandet hade hållit...

Bandet, eller rättare sagt enheten, har endast ett 41 mAh batteri, men vilket batteriliv. Mi säger att batteriet håller i 30 dagar. och efter 22 dagar utan att ha laddat den hade jag 65% kvar, så jag antar att den klarar sig längre än så. Vilket gör bandet i sig en utmärkt gadget att alltid ha på sig om man vill använda det med smartlock.
Appen som du ska använda dig av låter dig connecta med Google Fit via bluetooth. Vilket är en ganska simpel process. Dock vet jag inte om jag gjorde fel, men i the end of the day, så hade jag ungefär 200 steg mer i Mi Fit appen än Google Fit. Precis som att Google Fit bara räknat steg när jag hade telefonen på mig, så det slutade ändå med att jag endast använde Mi Fit appen.


Överlag så kan jag rekommendera Mi Fit om du vill ha en billig men pålitlig stegräknare. Men om du är seriös in the game och vill använda den i träning samt ha ett effektiv koll på dina steg, så kanske du borde hosta upp lite mer ur plånboken. Jag har kvar min, den ligger faktiskt i min plånbok. Men jag räknar inte steg med den längre utan använder den enbart till smartlock. Då enheten alltid har bluetooth har jag lagt till den som ett trusted device.