onsdag, november 18, 2015

LG G Watch recensionFör ungefär ett år sedan, så började det bli mer och mer populärt med smartklockor. De största namnen då var Moto 360, Asus Zenwatch, Samsung Gear samt LG G Watch som denna recension kommer handla om. December 2014 så fick jag hem min G Watch. Sedan dess har jag varit fast. För er som inte införskaffat er en smartklocka, var försiktig. När man väl vant sig med den så kommer det bli svårt att gå tillbaka till en vanlig klocka eller ingen klocka alls. Jag själv tror inte jag kommer gå från smartklockorna någon gång snart.

Så, vad är det med denna LG G Watch som är så fantastiskt? Jo, idag kanske den inte framstår som det mest attraktiva valet. Det har gått ett år och massvis med nya smartklockor har släppts. Det som man lätt kan se om man kollar igenom de nyare valen är att priset har blivit upptrappat rejält. När jag köpte min klocka så gav jag 1500 SEK för den. De flesta klockorna låg då mellan 1500 och 3000 SEK. Nu är det svårt att hitta något under 3000. Inte nog med att den är billigare, det är en väldigt bra startklocka. Jag skulle egentligen rekommendera vilken Android Wear klocka som helst som första smartklocka, men G Watch är lite mer ett säkert kort då det inte är en jätteinvestering.

Det finns många klockor som har sitt eget skal av Android, likt på mobiltelefoner. Men det är Androids stock-version som är enklast till en början. Det är en väldigt simpel systemvara, lätt att använda och synka.

Du väljer precis själv hur komplex du vill göra din upplevelse, med appar och inställningar. Jag använder min G Watch för att se notifikationer, samtal, Google Fit statistik, navigation när jag kör samt självklart tid & datum. Då fungerar en simpel standardinställning av Android Wear perfekt!

Så, hur förhåller sig LG G Watch när det kommer till batteritid och annan prestanda?

Den har ett 400 mAh batteri, vilket är ganska stort om man jämför med de flesta andra klockorna. Med regelbundet användande så håller sig klockan i 2 dagar utan laddning. När den kommer ner på 15 % (eller vad ni än ställer in den på) så börjar den stänga av skärmen när du inte kollar på den, vilket gör att de sista procenten håller väldigt länge. Då aktiveras bara skärmen om du vrider handleden för att kolla klockan eller om du får en notifikation. Prestandamässigt så gör den det den ska med bravur. Det enda problem jag haft är att den har en tendens att hänga sig om man försöker sig på för mycket på samma gång. Men det har endast hänt någon gång och man behöver inte vänta många sekunder innan det löst sig.


Överlag skulle jag säga att om ni är sugna på att testa en smartklocka så är LG G Watch en bra start. Sedan finns det ett hav med andra klockor, men jag hoppas i alla fall denna recension kan underlätta valet. Jag avslutar denna recension med lite teknisk information, för den som är intresserad:

37.9 x 46.5 x 9.95 mm
63 gram
1.65-tum LCD IPS (280x280)
4 GB Minne, 512 MB RAM
400 mAh batteri
Qualcomm Snapdragon 400
Bluetooth 4.0
Gyro/Accelerometer/Kompass
Finns i vit&guld samt svart
Damm och vattensäker (IP67)