lördag, november 21, 2015

Krönika: om Tony

Jag minns för en herrans massa år sedan, när jag fick tag på min första smartphone. Det var en Sony Ericsson Xperia X10 mini pro. Jag köpte den motvilligt våren 2010. Efter att Apple har haft sin iPhone på marknaden i nästan tre år gav jag med mig och skaffade en telefon med en touchdisplay. Telefonen hade en gigantisk skärm på hela 2.55 tum, 2GB minne och ett batteri hela 930 mAh. Livet var fantastiskt. För första gången kunde jag ta en bild med min mobiltelefon som hade 5 hela jävla megapixlar, och ett underbart OS som hete Android 1.6 (Donut).

Det som fick mig på fall för just den telefonen var att man kunde slida bort skärmen och få upp ett litet fysiskt qwerty-tangentbord, som skulle underlätta att skriva till folk, istället för att använda touchen. Jag trodde inte på touch-koncepten back in the days, och jag tror många har tänkt i mina banor där.

Tangentbordet funkade ganska bra, men jag insåg snabbt att touch was the way to go, så jag började mindre och mindre att använda det fysiska tangentbordet. Istället använde jag en tredjeparts-app, som stödde T9 på touch, så att jag kunde skriva snabbt och enkelt till folk, remember det här var en tid då man hade kontakt med omvärlden och inte använde sin enheten enbart för ett ändlöst skrollande.

Tiden gick och jag bytte upp mig till en Sony Ericsson ARC, som var sååå mycket större med en fet 4.2 tums display. Med Android 2.3 (Gingerbread) insåg jag där någonstans att mitt intresse för Android, Google och tech-relaterade saker generellt skulle bli en större del av min vardag.Genom åren har jag bloggat på en del olika bloggar. Privat såsom icke-privat, engelska och på svenska. Många inlägg handlade då om tech och/eller Android generellt och när jag fick ett heltidsjobb dog det mesta av mitt bloggande ut.

I Androidvärlden finns det hundratals bloggar och nyhetssidor som rör Android och tech. I Sverige har vi egentligen bara en stor med monopol på detta. Inget illa menat mot skribenterna och deras läsare, men målgruppen på den sidan är folk mellan 35-45 år, och det är tråkigt och det vill jag ändra på här. Jag tänker att det finns folk som vill läsa om annat än nostalgi från 80-talet, och mindre nyheter från Androidvärlden och inte bara om feta flaggskepp.

I slutet av 2013, i och med den Svenska lanseringen av LG Nexus 5, ville jag starta en blogg om som handlade delvis om nyheter och delvis mina åsikter kring detta.
Detta lades på is ganska snabbt, och det tog nästan två år, innan jag och min kusin tog tag i det igen. Förhoppningsvis är vi här för att stanna.

Du kan läsa mina inlägg här
Twitter: TheTonyLek
Facebook: TonyLek
Instagram: WatchmeGoogle
Snapchat: Tonkow
Google+: Tony Lek