torsdag, november 26, 2015

5 prylar du kan köpa i julklapp!


Eftersom det snart är jul tänkte vi komma med lite tips på simpla gadgets och prylar ni kan köpa till era nära och kära! Att hitta presenter kan bli lika dyrt som det är drygt. Därför hoppas vi på att kunna ge lite tips till relativt billiga och roliga presenter!1. En Powerbank


En powerbank är en bärbar laddstation, som man kan ta med sig. Man laddar upp den hemma via eluttaget och kan sedan kolla in sin mobil via usb till den för att ladda vart man än är.
Powerbanks finns i de flesta affärer så som Teknikmagasinet, clas ohlson, Kjell & Co, osv.
Priserna brukar variera beroende på storleken (antal mAh) banken har. De billigaste ligger runt strax under hundralappen medans de dyrare är upp emot 400-500 kr.

2. Liten bärbar högtalareIbland är inte Hi-Fi det viktigaste, utan bara att ha någotlunda högre och bättre ljud än mobilens egna högtalare. Då behöver man inte kosta på att köpa en dyr, stor, avancerad högtalare. Det finns massvis med olika småhögtalare. Både 3.5mm plug eller bluetooth. Sådana här små saker brukar inte kosta mer än någon/några hundralappar och kan komma väl till användning!

3. Quadrocopter


När man först tänker på något radiostyrt så tänker man stora summor pengar. Dock behöver inte detta vara fallet! Då det blir vanligare och vanligare med radiostyrda helikoptrar, bilar, quadrocopters, drönare, så fler och fler billiga och simpla alternativ finns att välja mellan. Om man vill ha en nybörjarvänlig liten drönare så kan man fynda dem på b.l.a Hobbex, LightintheboxJimaro, osv.

4. Google Cardboard


Marknaden för VR (Virtual Reality) har blivit enorm på sista tiden. Med Oculus i toppen så vill fler och fler ha dessa! Och marknaden ökar då stora namn som Samsung, HTC, Razer också hakar på. Dock så är det lite väl dyrt att kosta på sig en av dessa toppmärkenas VR-glasögon. Då kan man lägga pengarna på en Google Cardboard! Med priser på från hundra till fyrahundra kan du inte behöva oroa dig att lägga mycket pengar på något som eventuellt bara kommer ligga och skräpa. Det finns redan massa appar, spel, osv till Cardboard och den passar med de flesta mobiltelefonerna! En bra och billig variant!

5. Google Play/iTunes Presentkort


Med ett presentkort på Google Play eller iTunes kan mottagaren både köpa appar, musik, filmer, osv. Det ger personen i fråga en stor variation och är alltid ett säkert kort. Man behöver aldrig oroa sig för att ens present är ogillad. Sen kan man själv välja hur mycket eller lite man vill ge bort.