torsdag, december 05, 2013

Swedavia uppdaterar sin app! Får locals guide


Swedavia rullade i dagarna ut sin nya uppdatering, som har fått en del nya och bekväma möjligheter. Till exempel kan vi nu få se vilken gate ett flygplans står vid. Effektivt!

En annan intressant grej är Local Guide. Jag antar att Swedavia har tänkt att när man åker utomlands så kan man gå in i deras app, och få "tips" på vad som händer dit man ska. Man skriver helt sonika in en ort och appen ger dig då ett flöde från Instagram från just den platsen. Detta är då 'the locals' som har tagit bilder och du kan se dem. Verkligen smart! Eller?

Jag är ju inte sjukt aktiv på Instagram, men jag har lagt upp en 100 bilder totalt säkert. Och INGEN är från Uppsala där jag bor. Varför skulle jag som bor i min stad lägga upp en bild på något jag ser varje dag? Visst, alla kanske inte tänker såhär, men jag tror att de flesta som lägger upp bilder från en specifik stad faktiskt är turister. 

Detta ger dig ett realtidsflöde ur ett turistperspektiv, och det kan ge dig massa gott som resenär. Men jag vet inte om det är riktigt en locals guide. Jag provade detta och valde en av mina favoritstäder, London. Det jag fick se var tjejer, drinkar och London Eye. Är det the locals håller på med? Snackar med brudar och dricker drinkar uppe i London Eye? Låter helt amazing, men jag tror inte på det.

Sist men inte minst fattar jag inte varför Swedavia har valt att samla alla flygplatser i en app. Jag menar, visst. Samla alla skitflygplatser på ett ställe, men Arlanda borde verkligen få en egen app. Arlanda är, enligt internet, en av Europas mest trafikerade flygplats, (nummer 19) och Arlanda är en viktig knutpunkt för Sverige och Norden. Och Swedavia placerar Arlanda tillsammans med resten av Sverige. Jag personligen tycker det är illa och drar hela Sveriges flygindustri. Ladda ner appen här