torsdag, december 05, 2013

Sonic Dash (spel)Efter att ha spelat Sonic Dash kände jag mig våldtagen av nostalgi. SEGA verkar på något sätt haft en trekant med Temple Run och Subway Surfers. Vilket resulterade i deras lovechild - Sonic Dash. Precis som de andra två spelen jag nämnde är Sonic en så kallad endlessrunner. Du springer och samlar på dig ringar och poäng och när du krockar eller hamnar utanför mapen så är spelet slut. Ringarna du får kan du använda för att köpa power ups och liknande saker för att kunna få ÄNNU fler ringar för att kunna köpa ännu fler saker. Ja, ni förstår konceptet tror jag.

Det som är det mest absolut fina är att Sega har använt samma ljudeffekter som de hade i sina gamla Sonic spel som de hade till NES. Jag hade inte en NES när jag var liten, utan min kusin hade det. Vi satt upp hela nätterna, när hans mamma hade gått och lagt sig, drack tonvis med Coca Cola och spelade Sonic. Jag fick dock närstan aldrig spela som Sonic utan som hans partner in crime; Tails


Det spelar egentligen ingen roll, för att man startar som Sonic i det här spelet och kan låsa upp Tails och andra älskade karaktärer med någon slags stjärnor som kallas för Red Ring Stars. Det är väl någon motsvarighet till Gems, eftersom de är sjukt svåra att få i spelet och en karaktär kostar relativ många såna. Och här kommer vi till det jag inte gillar med Sonic Dash. Spelet är grundligt baserat på IAP. In App Purchase. Du kan köpa grejer i spelet för riktiga pengar, hade hellre betalat en slant för spelet från första början och en sluppit massa dlcs och addons som i längden kostar mer.

Sonic Dash har stöd för Google Play Game Services. Det betyder mer eller mindre att din data kommer sparas i molnet i fall du skulle vilja byta enhet och att det finns achievements. Jag som är en achievementsjunkie, eller trophyjunkie som det heter på PSN, har lite svårt att spela spel utan att försöka få de flesta achievementsen som finns till spelet. Sonic har 16st och de flesta är tyvärr relativt lätta att få, men ändå ganska kul. Självklart så måste man låsa upp två karaktärer för att få en achivement med. Antingen spelar du som en galning och hittar 60 Red Star Rings och köper till exempel Tails, eller så köper du bara ett pack med 100 stars. för 69 spänn. Valet är ditt.

Förutom Google Play Game så har spelet också stöd för Facebookvänners statistik. Vilket är superkul, för då kan man verkligen utmana och pusha sina vänner utan att spela direkt multiplayer.

Spelet är som sagt sjukt nostalgiskt och Sega har verkligen gjort rätt att släppa spelet till den mobilen plattformen. Spelet är gratis och går att tanka hem här. Spelet får 7 av 10 ringar!