torsdag, december 05, 2013

Google släpper en julkalender


Varje julafton har man via Google Maps kunnat följa jultomten och hans väg från Nordpolen till alla världens barn. I år har Google spexat till det extra med en interaktiv kalender. Varje dag kan vi öppna en lucka, och se lite intressanta animationer på tomtenissar och spela min games.

"På julafton kommer vi stolt att visa upp en förhandsvisning av tomtens instrumentbräda – tekniken som driver hans släde under resan jorden runt. Vi har fått denna speciella förhandsvisning från en av tomtens många tomtenissar, som jobbar hårt på Nordpolen och hjälper jultomten att förbereda sin stora dag. Tomtens instrumentbräda – med det allra senaste och bästa när det gäller Google Maps-teknik och slädeskonstruktion – gör att du kan följa hur det går för honom runt om i världen, och även lära dig lite om några av hans stopp längs vägen.

Våra vänliga tomtenissar har också bjudit in dig att utforska tomtebyn medan jultomten förbereder sig för resan. Så sätt igång och utforska hans by! Du kanske kan hitta några roliga aktiviteter och träffa några intressanta tomtenissar."