torsdag, december 05, 2013

Google Search (Now) uppdaterad!Google meddelade under gårdagen om en uppdatering till Google Search for Android, som kommer att införa appar i sökresultaten. Två nya funktioner kommer att finnas tillgängliga för Androidanvändare; att öppna sökresultat i appar och hitta relevanta appar via sökning.

Användarna kommer att kunna söka efter saker på nätet som de normalt gör på sina enheter, och sedan få relevanta resultat i app Google Now.

Låt oss säga att du är redo för semester, men kan inte komma ihåg namnet på den klassiska julfilmen som du vill visa dina barn. Nu kan du använda Google för att hitta filmen och lära dig mer om den i en av dina favoritappar.

"Open in app" knappen visas bredvid relevanta resultat i de fall där de appar som stödjer är installerade på enheten. Slutligen, för att appen ska fungera, måste du vara inloggad på ditt Googlekonto så Google vet vilka appar har laddats ner från butiken på den enheten.

Dessutom kommer Google även att kunna rekommendera appar att installera för specifika frågor. Sätt bara in lämpliga sökord som innehåller ordet "apps" i en sökning och du kommer att få olika förslag baserat på dina intressen.