tisdag, april 16, 2013

En titt på Press


Press, är underbar app för dig som läser bloggar, och är dessutom ett utmärkt komplement till Google Reader (som tyvärr ska läggas ner dock).

Om du inte vet vad Google Reader är så är du efter! Speciellt om du läser många bloggar. Många bloggar, eller nästan alla bloggar har ett så kallat RSS-flöde. Detta tillåter dig att presumera på detta flöde, vilket gör det enklare för dig att läsa bloggare och andra sajter; eftersom att RSS-flödet pingar dig med en uppdatering så fort något nytt är ute. På det här sättet slipper du att gå in på en sida hela tiden för att se om den är uppdaterad, och istället få det nya inlägget till dig. Google Reader är smart och låter dig samla alla dina flöden på ett och samma ställe.


Det är här Press kommer in som en tredjepartsapp och har tagit del av Google Readers API. Istället för att samla alla bloggar och nya inlägg på ett ställe i en klump så hjälper Press dig att snygg och behändigt tillgå inläggen på ett mycket effektivare sätt. Det är alltså en jävligt snygg RSS-läsare.
Därefter får man upp de olika flöden man prenumererar på. Appen har god typografi och läsbarhet och har stöd för offline-läsning samt svepgester. De som vill kan justera fonter och textstorlek. Press är inte gratis utan kostar 13kr – tilltalas man av designen och vill ha en snygg och smidig app för att läsa RSS-flöden är den lätt värd sitt pris.

Ladda ner appen från Google Play här!