måndag, april 22, 2013

Facebook Messenger (app)

Även om jag inte är ett så stort fan av Facebook, och till och med flera gånger försökt att lämna det sociala nätverket och kommit tillbaka, så måste jag medge att den nya uppdateringen av Facebook Messenger är magnifikt bra.

På senare tid har jag mer och mer blivit mer aktiv socialt bland mina 'vänner' på Facebook, när det kommer till chattandet. Pratar med 5, 6, 7 personer om dagen. När någon skrev kom det upp en notifikation på att någon hade skrivit. Och det var allt. Till nu då.

Få har väl missat Facebooks egna launcher, eller hemskärm som vi svenskar gillar att kalla det? Inte vi nördar i mobilvärlden i alla fall. Med tanke på att det gick rykten om att Facebook skulle släppa en egen mobiltelefon, men som sagt. Det visade sig vara en launcher kallad Facebook Home. Om du inte vet vad en launcher är för något så kan du läsa om det här, skrev lite om det längst ner.

Jag, blev inte imponerad av FB Home. Dels för att jag tycker att den inte fyller ut telefonen, utan snarare begränsar den till Facebook - men också dels för att det är just Facebook. Vart du än är i telefonen, så ska du snabbt kunna uppdatera din status. Asså herrejävlar?

Men nog om hatet. Facebook Messenger, som är ett komplement till Facebooks vanliga app, har bara chattdelen. Vilken jag använder ganska mycket dagligen. Som en del av FB Home så finns nu så kallade Chat Heads. Det dyker upp en liten cirkel på en vän när denne personen skriver till dig. Var du än är i telefonen (förutom i helskärmslägen; som spel och filmer).

Detta är ganska bekvämt med tanke på att telefonen är det de flesta av oss håller på med mer eller mindre HELA tiden. Sitter och till exempel på Instagram och ska ladda upp en bild och vill svara på vad en vän skriver till mig, trycker jag bara på hans huvud som dyker upp, ovanpå Instagram så att säga, och en textbubbla dyker upp där jag enkelt och snabbt kan svara. När jag är klar kan jag återgå till Instagram och fortsätta. I vanliga fall hade jag varit tvungen att byta app för att svara. Självklart kan du ta tagit i en Chat Head och placera den där det önskas - så den inte ligger i vägen.