tisdag, mars 26, 2013

Om root

Detta är ett gammalt inlägg och återspeglar idag inte Typ Android.
Jag kommer inte att köpa den nya Samsung Galaxy S4. Undrar du varför kan du klicka på föregående länkar.

En annan nyhet som har blommat upp reccently är att stora utvecklare inte kommer att göra roms för S4an. Detta betyder att det kommer bli mer eller mindre helt meninglöst att roota telefonen. Precis det jag skrev om TouchWiz i ett tidigare inlägg, och hur mycket jag ogillar det, så kommer det nu alltså bli ännu jobbigare att byta utseende och gränssnitt.

För att förklara detta bättre tänker jag kort förklara  med klar text. Det flesta mobiler som kör Android har ett eget gränssnitt i telefonen. Sony har ett eget, Samsung har ett eget, LG har ett eget och så vidare. De tar alltså REN Android och sedan bygger på extra funktioner och utseenden. Det är gränsnittet. Om du jämför en Sony och en Samsung kommer det nästan vara lika till utseende, men inte tillräckligt för att det ska vara _helt_ lika.

Det jag vill och har gjorde på min S3a var att roota den och la in annan rom som då ska vara så mycket Nexus som möjligt. Nexus är en telefonserie, utvecklad av Google där det alltid är ren Android. Dessa roms är då utvecklade för att passa med den senaste Android versionen till just din telefon. Och som sagt kommer nu kände utvecklare inte göra detta.
Källa

Root kan jämnföras som jailbreak för iPhones. När man jailbreakar en iPhone blir den ungefär som en Android; fri. När du rootar din Android, tar du alltså steget längre. Vill även lägga till att du kan roota din telefon för att komma åt systemfilerna i din telefon, som gör så att du bland annat kan tanka hem appar gratis (vilket jag inte rekommenderar, din snåla jävel) och för att ta bort diverse bloatware (tredjeparts appar som du inte kan avinstallera annars) som både Samsung och Sony är kända för att lägga in.

De flesta jag känner (alla) rootar inte sina telefoner. Oftast så går garantin ut i och med att du gör det, och tydligen är folket allmänt nöjda. INTE BRA. För att ändra utseendet i gränssnittet lite grann, kan du installera en ny launcher från Google Play. Det är superlätt att installera och använda, du kan sedan customizea hur du vill.