tisdag, september 04, 2012

Detta behövs i Google Drive

Detta är ett gammalt inlägg och återspeglar idag inte Typ Android.
Efter lite användning så har jag kommit fram till vad jag saknar i Drive och listar det här nedan. Nu är inte min blogg så stor, så jag tror inte att någon kommer bry sig, och att Google själva ens kommer se detta, men jag vill få ut ordet ändå:
Tips, vill du läsa detta inlägg, med flera förslag och mer detaljerat kan du klicka här

1. Bättre bildhantering
Visst, att lagra bilder är en sak, och kunna titta på dem sedan på datorn är fine. Men har många gånger på tex jobbet, velat visa en specifik bild. Jag kan då visa den i mobilen eller på datorn i webbläsaren. Båda dessa sätt har ett problem dock. Man kan inte se thumbnails på ett effektivt sätt. Och det suger. Att hitta den där bilden tar hur lång tid som helst, och med tanke på att man måste "tanka" ner den i mobilen för att kunna se den gör processen ännu längre. Man kan söka efter filen. Men heter den "dcimg00421" så har man säkert flera bilder som heter liknande.
Så fixa till så att det blir lättare att hantera och använda bilder online Google!

2. Lösenordsskyddade filer
Visst, för att använda Drive på webben måste du logga in med ditt gmail-konto först. Du kanske har ett lås på din smartphone eller ett pw till din dator. Men det spelar ingen roll.
Du kanske har filer som du inte vill att ditt barn, flickvän eller andra obehöriga ska se (heh...). Skulle jättegärna se en möjlighet att låsa mappar ochh filer med personliga och opersonliga lösenord.


3. Ska ingå i Android
Tillbaka till punkt 1. Precis som jag tycker om Googles webbläsare; Chrome, som finns på Google Play och App Store, så borde Google Drive vara en del av Android, autosync av spel, appar, musik och bilder. Lite som iClouds lösning. Viserligen har nu Android en liten finess där lösenord will olika Wi-fi nät och andra inställningar/appar finns lagrade någonstans för varje användare, men det är inte nog.

Hade verkligen hoppats få se dessa i Android 4.1 aka Jelly Bean nu i somras men ack. Vi kanske kan hoppas på att få se detta i slutet av året till Android 5.0?


4. Mer effektivt och vänligare gränssnitt 
Även om gränssnittet i Drive på webben är ganska simpelt och lätt så skulle jag föredrar något annat utseende. Tycker att Drive påminner starkt om Gmail och Calendar. Vilket jag kan förstå, det är väl poängen. Men vill ha något snyggare helt enkelt.

Kan också påpeka att mobilversionen av Drive ser lite väl sliten ut, den borde verkligen få ett lyft, imo.

Och sist så skulle jag vilja att "Appen" eller programet Google Drive som jag kör på min HP - Windows 7 Ultimate, skulle faktiskt vara ett program och inte bara en genväg till en explorer mapp.

5. Bandbreddsstrypning
Allting handlar om att prioritera saker. Vill jag surfa, tanka ner en film och synka mina filer samtidigt? Ja, det vill jag. Men min största prioritet är inte att få upp mina bilder eller vad det nu är. Nej, när när jag tankar ner en rulle vill jag ha hem den så snart som möjligt. Och vill inte stänga ner synken, vill bara kunna strypa utgången, så den inte tar upp all bandbredd.

6. Linux klient
Nu var det ett tag sedan jag satt med Ubuntu på min burk, men senast hade Drive ingen färdig klient för Linux användare. Vilket är, jävligt, synd.
Det samma gäller WP7/WP8, även om det inte är det inte är världens bästa os.
-----------------------------------

Nu tror jag att de två läsare jag har inte bryr sig om molntjänster eller använder någon konkurrerande tjänst istället för Drive. Men är sugen och finns öppen för diskussion.

I övrigt vill jag gratulera Google till annars en sån underbar och billig produkt.
Bra jobbat!
Tony