lördag, mars 17, 2012

Varför jag INTE vill ha Samsung Galaxy S4


Detta är ett gammalt inlägg och återspeglar idag inte Typ Android.

Samsung presenterade Galaxy S4 för några dagar sedan. Jag valde att inte kolla på streamen, då jag inte trodde jag skulle bli impad. However, jag har sett små snapshots och läst lite. Basically handlar S4an om mjukvara, och då menar jag inte OS, utan mjukvara som i appar och annan jävla skit. Visserligen hade S4an intressant hårdvara, men dock inget som var direkt chockande. Samsung har istället valt att rikta telefonen till 'vanliga' människor, de som inte bryr sig om vad som finns i telefonen utan vad den kan göra. S4an har en hel del intressanta och coola funktioner, som till exempel så kommer telefonen att känna av på dina ögon när det är dags att scrolla, så du slipper göra det själv.

Samsung nämde ingenting om hårdvara eller Android på sin presentation, förutom på en specsbild i slutet. I stället står de och babblar om hur Amazing S4an är med TouchWiz och deras S-appar. Till exempel så har de en app som följer med som heter "S Translate" och den ska fungera precis som Google Translate, men bara ett annat namn och annan utvecklare.


Samsung är smarta här och gör telefonen så "Samsungig" som möjligt och tar bor eventuella Google/Android möjligheter. Detta, enligt min teori, beror på att de kommande åren, när S5 eller S6 kommer, så kommer Samsung att byta OS från Android direkt till deras egna OS Tizen, och de 'vanliga' kommer inte att märka detta, då alla S-appar och TouchWiz redan finns där. Allt ser likadant ut och funkar likadant.

Som den tvättäkta Googlenörd jag är, kan jag inte låta mig bli uppköpt av Samsung på det sättet, och kommer därför att bojkotta dem precis som jag gör med Sim City 5. 40% av alla Androidenheter där ute består av Samsungdevices. Långt tänkt, om history repeats itself, så kommer Samsung bli det nya Apple, där alla måste ha den senaste Samsungtelefonen, utan att bry sig vad det egentligen är för något. Och när Samsung då kvickt byter till Tizen kommer deras andel växa stort på marknaden.

Då jag är helt och hållet emot TouchWiz bröt jag mig fri från min Samsung Galaxy S3 och bytte den mot en LG Nexus 4, med pure fucking Android i. Till hårdvara är den inte bäst, men ser man på mjukvaran vinner den alla gånger.